Maak ze gek!

Sinds de introductie van DIFTAR en nu ook het omgekeerd afval inzamelen is de hoeveel illegale afval dump dramatisch gestegen in Hengelo en ondanks de stoere taal van de wethouder is het einde daarvan nog lang niet in zicht. Afvalloos Hengelo keurt uiteraard het dumpen van afval niet goed, maar we begrijpen de motivatie om het te doen wel. We zijn dan ook niet voor het bestrijden met harde hand, meer camera toezicht en ander belastinggeld verspillende onzin als de onderliggende oorzaken niet worden weggenomen.

Deze oorzaken zijn DIFTAR wat een oneerlijke methode is om de inwoners van Hengelo dubbel te belasten voor het afval dat ze noodgedwongen moeten weggooien eenmaal bij aankoop(verpakkingstax die 1 op 1 wordt doorberekend door de producenten) en nogmaals via DIFTAR en omgekeerd afval inzamelen wat inwoners laat leuren met hun afval naar ondergrondse afval containers die slecht werken en ook nog eens op een onredelijke brengafstand zijn geplaatst.

De gemeente denkt hiermee een besparing in de kosten te maken en wanneer het onbetaalbaar zal blijken zal deze oneerlijke methodiek snel verdwijnen en hier kunnen wij allemaal een handje bij helpen door simpelweg brave burgers te zijn en te doen wat we behoren te doen. Namelijk, het melden van alle afval dump die we tegenkomen.

Dat melden dat gaat heel eenvoudig middels een gratis app genaamd de buiten beter app. Wanneer iedereen middels deze app alle afval die ze tegenkomen melden via deze app zal het aantal meldingen en bijbehorende opruim acties van de gemeente een dermate belasting leggen op het systeem dat de gemeente in de vorm van College en gemeenteraad zich gedwongen zal zien het beleid te heroverwegen. Het is een legitieme manier waarop de wal het schip kan keren.

U hoeft er eigenlijk niets extra’s voor te doen. Tijdens uw reguliere gang naar de supermarkt, huisarts, dagje winkelen in de stad(wat er nog van over is), etc, gewoon de smartphone bij de hand en aanmelden wat u ziet en dat iedere dag!

Doet u mee?

Laten we in plaats van te mopperen en te klagen over afval dump dit eens in ons voordeel gebruiken en doen wat brave burgers doen: De rotzooi melden bij de partij die het moet opruimen.

De app kunt u hieronder downloaden: