Afvalloos Hengelo het vervolg

Nu een referendum over het afvalbeleid in Hengelo in ieder geval voorlopig van de baan lijkt te zijn vraagt u zich wellicht af wat er nu gaat gebeuren met en binnen onze beweging. Nou, het korte antwoord is, we gaan gewoon door en blijven knokken voor een beter afvalbeleid in Hengelo. Hoe we dat gaan doen ga ik u voorleggen in dit artikel zodat u een impressie heeft wat u van ons kan verwachten de komende tijd.


Mis niets meer en abonneer u op onze nieuwsmail!
Afvalloos Hengelo is en blijft tegen omgekeerd afval inzamelen en we blijven inzetten op het echt duurzame alternatief en dat is nascheiden. Daarvoor is het nodig om eerst af te rekenen met het huidige beleid en daar is een simpele remedie voor, namelijk maak het onbetaalbaar en het zal verdwijnen. Hiervoor hebben wij onder andere onze “Maak ze gek” actie waarvoor we dit weekend deze website ombouwen en u zullen voorzien van verdere tekst en uitleg hoe dit volledig legitieme actie middel door iedereen kan worden ingezet die in het bezit is van een smartphone!

Ook gaan wij eind dit jaar de kosten van de woekercontainer aanvechten.

Verder bereiden wij een gang naar de Raad van State voor om een soortgelijke uitspraak als ook gebeurde in Arnhem af te dwingen.

Tot slot is ons onderzoek naar de uitslag van het inzamelen van ondersteuningsverklaringen in volle gang. Er loopt een klacht van Willem bij de gemeente en de mijne komt daar deze week bij. Hierover meer in een later artikel over de kwestie.

Blijft u vooral deze website en/of onze Facebook pagina in de gaten houden voor nieuws en updates, want Afvalloos Hengelo is nog lang niet klaar. We gaan door tot we een beter afvalbeleid hebben in Hengelo en blijven ook dan een vinger aan de pols houden, want we weten inmiddels allemaal wel hoe onbetrouwbaar de partijen in het college van B & W en in de gemeenteraad zijn gebleken ten aanzien van de gedane beloftes aangaande het afvalbeleid tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Lokaal, Provinciaal of landelijk, de (R)overheid is en blijft een onbetrouwbare partner!