De feitenvrije burgemeester

Afgelopen donderdag 6 december was het dan zover; het referendum zou worden besproken tijdens de politieke markt. Hier konden wij onze bevindingen en constateringen indienen en toelichten. Wat een fiasco was het weer…


Mis niets meer en abonneer u op onze nieuwsmail!
Niet alleen hadden de aanwezige raadsleden weinig zinnigs te melden, het meest tenenkrommend was toch wel de verklaring van burgemeester Sander Schelberg dat hij even had nagevraagd bij de ICT afdeling van de gemeente en met zekerheid kon verklaren dat technisch alles uitstekend had gewerkt gedurende de periode dat er voor het referendum over het afvalbeleid ondersteuningsverklaringen konden worden ingediend.

Zoals u weet zijn wij een heel andere mening toegedaan, en hebben met meer dan 50 inwoners van Hengelo contact gehad, die geen ondersteuningsverklaring hebben kunnen indienen vanwege de volgens Schelberg niet bestaande technische problemen.

Bewijslast

Wie claimt bewijst, gaat het gezegde en aangezien Schelberg hier claimt dat alles uitstekend heeft gewerkt is het schrijnend dat hij geen enkel stukje bewijs kan overleggen hiervan terwijl wij verklaringen hebben van meer dan 50 personen, en nog veel meer wat op z’n minst zeer sterke aanwijzingen geeft dat de techniek volledig heeft gefaald. Al onze constateringen kunt u hier nog eens rustig nalezen(PDF) in ons evaluatierapport zoals we deze ook hebben ingediend tijdens de politieke markt.

Techniek liegt niet

U weet dat het een vreemde avond gaat worden, wanneer de meest zinnige opmerkingen komen van de heer Wiertsema van Pro Hengelo, die zich de woede van de heer van Essen op de hals haalde door uitspraken als “er was gewoon niet voldoende animo onder de inwoners”, maar hij had ook de zinnige opmerking dat meldingen van technische problemen te achterhalen zijn. U begrijpt ik viel bijna van mijn stoel toen ik moest constateren dat de heer Wiertsema en ik het op dat vlak volledig eens zijn. Vandaar ook dat u nu pas dit artikel krijgt in plaats van afgelopen vrijdag, ik moest even herstellen van deze verontrustende constatering.

Enfin, de heer Wiertsema heeft gelijk en het zou de heer Schelberg dan ook sieren te stoppen met het spelen voor de feitenvrije burgemeester en dat kan hij heel eenvoudig door ons een kopie van het error log voor de URL van de referendum link voor de periode 07/07/2018 tot 30/08/2018 te overleggen. Ik garandeer u dat onze constateringen daar zullen worden aangetoond. Dit verklaard uiteraard ook waarom wij hier reeds acht keer om hebben verzocht, maar nooit hebben gekregen. We vermoeden dan ook dat de uitdraai van dit log naast de verdwenen documenten in de kwestie Beernink zijn gearchiveerd…

Uitgaande van onkunde in plaats van boze opzet hebben wij nu opnieuw hierom gevraagd(negende keer) bij de heer Harald Lohmann in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Referendumcommissie en de toezegging gekregen dat hij opnieuw een poging gaat wagen dat error log boven tafel te krijgen.

Gemeenteraad

Zoals eerder in dit artikel gemeld hadden, enkele uitzonderingen daargelaten de aanwezige raadsleden weinig zinnigs te melden. De uitzonderingen waren in dit geval de PVV die wel leken te zien wat zowel wij als de heer van Essen aan te merken hadden. De heer Christian Benerink(PVV) stelde dan ook voor dat we zouden gaan sparren met de ICT’ers van de gemeente om dit boven water te krijgen. Doen we graag uiteraard, maar 10 tegen 1 dat er vanuit de gemeente geen gevolg en/of gehoor aan wordt gegeven. Maar wij danken de heer Benerink voor zijn nuttige bijdrage, het was de enige van de avond.

De meest nutteloze opmerking kwam heel teleurstellend van mevrouw van Wier van Lokaal Hengelo die helaas niet verder kwam dan wat piepen over hoe jammer ze het wel niet vond. Geen inbreng over de falende techniek(Lokaal Hengelo heeft zelf een dikke 3000 flyers verspreid), niets over de gebrekkige communicatie en niets over de obstructies zoals wij hebben ervaren door de gemeente. Erg teleurstellend van de partij die voorheen in de vorm van Leo Janssen tot de meest mondige partijen in de raad behoorde. Ook de heer Jaarsma, eveneens Lokaal Hengelo zat er voor spek en bonen bij en heeft de hele avond geen woord gerept.

Zoals u van ons gewend bent, geven wij niet op, dus bovenstaande wordt zeer zeker vervolgd!