Omgekeerd afval inzamelen

Het zal voor de meesten onder u geen verrassing zijn, dat wij tegen het zogeheten omgekeerd afval inzamelen zijn. Het is een inferieur systeem ten opzichte van wat we hadden, maar dat is slechts een deel van de bezwaren die we hebben tegen het beleid zoals het nu is uitgerold.


Mis niets meer en abonneer u op onze nieuwsmail!
Als je het doet, doe het dan goed!

Ook wanneer u voor dit systeem bent zijn er nog meer dan genoeg punten van kritiek. Niet werkende Orac’s, niet tijdig geleegde Orac’s. De ronduit belachelijke brengafstand van gemiddeld 250 meter, waardoor bij sommigen het ding voor hun deur staat en anderen gewoon een halve kilometer heen en terug moeten sjouwen om een zakje van 30 liter restafval te tegen betaling weg te mogen brengen.

Waarom heeft de gemeente zich niet gewoon gehouden aan de 75 meter maximale brengafstand norm, die destijds nog gewoon in de afvalstoffenverordening stond? Gemeenten die zich daar wel aan hielden hebben beduidend minder problemen met dit systeem in termen van weerstand onder de bevolking. Ook werkt de huidige afstand afval dump nog meer in de hand dan dit systeem in combinatie met DIFTAR al uitlokt.

Ook was ons beloofd dat alle orac’s tijdig geleegd zouden worden en Twente Milieu tijdig zou worden gewaarschuwd als deze vol dreigden te raken. Gezien de grote hoeveelheid meldingen van volle orac’s die we wekelijks voorbij zien komen is dat niet het geval. Resultaat, nog meer afval dump. Ook komt het regelmatig voor dat de orac’s gewoon niet werken en soms duurt het dagen of zelfs weken voor deze worden gerepareerd met als resultaat een mini vuilnisbelt rondom de orac.