We hadden er al voor gewaarschuwd als dank voor het goede afval scheiden mag u nu MEER gaan betalen

In ons artikel van 2 augustus waarschuwden we er al voor, u mag als dank voor het goede afval scheiden meer gaan betalen. Was het destijds nog een gecalculeerde inschatting, het is nu een feit zoals bevestigd in het gemeente propaganda dagblad Tubantia waar het staat vermeld met de kop “Hengeloërs doen hun best met het scheiden van afval, en toch gaat de afvalstoffenheffing omhoog“. Tja die hadden we echt niet zien aankomen hoor!


Mis niets meer en abonneer u op onze nieuwsmail!
En Bassie de verwarde wethouder is niet blij, en beloofd aanpassingen in de eerste helft van 2019. Tja, we weten inmiddels denk ik wel wat de beloftes van Bassie waard zijn, en voor wie nog twijfelt, kijk even naar onderstaand staatje van hoe betrouwbaar zijn partij ProHengelo is gebleken aan de hand van wat ze hebben beloofd, voor en tijdens de gemeenteraadsverkiezingen jongstleden:

Feit is dat de vaste kosten hoger uitvallen door gestegen verwerkingstarieven, hogere kosten bij de afvalverwerker, en  Hengelo krijgt minder geld voor oud papier en een lagere vergoeding voor de afvalstroom verpakkingen. Overigens stopt deze laatste vergoeding geheel na 2019, u kunt dus nog meer verhogingen tegemoet zien in de jaren erna. Ondertussen blijft de gemeente als de op één na grootste aandeelhouder van Twence uiteraard wel het superdividend opstrijken en nee, dat gaat u net als de afgelopen 10 jaren niet terug zien op de afvalstoffenheffing.

En terwijl ons slappe excuus voor een burgemeester ondanks dat hij twee aanklachten voor laster en smaad aan zijn broek heeft als beloning morgen wordt beëdigd voor zijn tweede termijn, Bassie de verwarde wethouder angstdromen heeft van knuppels in zijn nek, de afval dump dramatisch uit de klauw loopt en niemand blijkbaar weet waar het restafval blijft(want verdwenen is het niet hoor) mogen we ons opmaken voor een extra kostenpost van € 16,80 op de afvalstoffenheffing van 2019(vaste deel). Ik kan me nog een zekere afvalklepper van Twente Milieu herinneren in februari 2017 waarin stond dat omgekeerd afval inzamelen zoveel goedkoper zou zijn voor de burgers. Toen hebben we dat al ontkracht en werden we weggezet als gekkies die niet konden rekenen, en zie hier, voor het derde jaar op rij zijn de kosten voor afval voor de burger gestegen!

Alles waar we voor hebben gewaarschuwd en wat als broodje aap verhalen werd weggezet, is uitgekomen! Het is duurder(en het wordt nog veel duurder), de afval dump stijgt dramatisch(begrijpelijk), en we hebben al meerdere rattenplagen achter de rug of zijn nog steeds een feit. Wachten is op een uitbraak van  een ziekte en dan is ook onze laatste waarschuwing feit geworden.

Beste burger van Hengelo, wat is er voor nodig voor u eindelijk opstaat en in protest gaat?